Vereisen infraroodstralers een speciale installatie?

infraroodstralers een speciale installatie

Infraroodstralers zie je het meest waarschijnlijk in industriële ruimtes of holle ruimtes, omdat ze ideaal zijn voor het verwarmen van dergelijke ruimtes zonder warmteverlies door muren of andere obstakels. Maar ze worden ook steeds populairder voor gebruik als primair verwarmingssysteem in woningen dankzij hun energie-efficiëntie en de mogelijkheid om ze op individuele basis te regelen met behulp van thermostaten. Dit betekent dat u kamers of zones van uw huis alleen verwarmt als dat nodig is.

Elektrische infraroodverwarming is in het begin duurder dan gas of olie vanwege de hogere kilowattkosten voor elektriciteit, maar als je de initiële kapitaalinvestering en de lopende onderhoudskosten voor meer traditionele centrale verwarmingssystemen in ogenschouw neemt, kunnen elektrische infraroodstralers in vergelijking zeer betaalbaar zijn in gebruik. . Sommige slimme modellen die het gebruik kunnen monitoren en een werkschema kunnen opstellen, kunnen zelfs tot 25% besparen op het elektriciteitsverbruik van een infraroodstraler.

infrarood verwarming

Infraroodstralers kunnen zo’n laag energieverbruik bereiken omdat ze niet de lucht opwarmen, maar eerder de objecten en oppervlakken waarop deze uitstraalt. Infraroodgolven worden geabsorbeerd door de vaste materialen van meubels, muren en vloeren, die deze warmte vervolgens weer terug de kamer in sturen. Daarom is een goed geïsoleerde woning van essentieel belang om het meeste voordeel uit een infrarood verwarmingssysteem te halen, omdat het helpt om deze warmte langer in de kamer vast te houden, waardoor uw energieverbruik verder wordt verlaagd.

Vereisen infraroodstralers een speciale installatie?

Omdat infraroodstralers niet afhankelijk zijn van de beweging van lucht om warmte over te dragen, worden ze niet beïnvloed door tocht en veroorzaken ze geen stof, haren van huisdieren of andere allergenen, zoals u wel tegenkomt bij meer traditionele verwarmingsmethoden zoals convectie. Het correct positioneren van infraroodstralers is echter van cruciaal belang, omdat ze een ‘zichtlijn’ vereisen en moeten worden geplaatst in ruimtes met een hoge bezetting, zoals woonkamers of slaapkamers.

U moet voorzichtig zijn bij het selecteren van een merk of leverancier van infraroodstralers, aangezien deze sterk kunnen variëren. U moet altijd controleren of het een gerenommeerd bedrijf is met een geschiedenis van kwaliteitsproductie, aangezien inferieure producten snel kapot kunnen gaan of beschadigd kunnen raken en niet de lange levensduur en prestaties zullen bieden die u van een infraroodstraler verwacht.

In de meeste gevallen kunnen infraroodverwarmingspanelen rechtstreeks aan een muur worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde montagebeugels. Als uw huis slecht geïsoleerd is, is het raadzaam om uw infraroodstralers te laten bekabelen door een professionele elektricien, die ze in een gezekerde uitloper kan installeren, zodat ze via het elektrische hoofdcircuit kunnen worden bediend.

Het is ook belangrijk op te merken dat de achterkant van de infraroodstraler heet wordt. Wees dus voorzichtig als u hem aan een buitenmuur of in een badkamer wilt monteren, omdat dit een risico kan vormen voor kinderen en mensen met sensomotorische stoornissen. Om deze reden is een inbouwpaneel een veel veiligere optie als dit nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *