Extract de melc pentru regenerarea pielii

melc pentru regenerarea pielii

Când melcii se deplasează prin mediul lor, ei secretă o substanță slimoasă numită mucină. Acesta servește atât ca lubrifiant, cât și ca adeziv pentru a-i ajuta să alunece pe suprafețe, ajutându-i și să rămână pe cele verticale, cum ar fi copacii sau pereții. Mucina este compusă din componente precum glicoproteinele, acidul hialuronic și acidul glicolic – toate care au beneficii pentru piele documentate de mult timp.

extract de melc pentru regenerarea pielii

Deși nu s-au făcut multe studii clinice asupra mucinei de melc, ingredientul a câștigat popularitate în comunitatea de experți în piele pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire și de vindecare a rănilor. Dermatologul cosmetic Anna Guanche explică că mucina de melc etanșează umezeala, permițând produselor să pătrundă mai eficient. De asemenea, promovează producția de colagen, care ajută la fermitatea și strângerea pielii. „Mucina de melc este o alegere bună pentru cei care au probleme în a-și menține pielea hidratată, ceea ce se poate întâmpla din cauza vârstei, a exfolierii excesive sau a dezechilibrului hormonal”, spune ea.

Mucina de melc poate ajuta, de asemenea, la netezirea liniilor fine și a ridurilor. Un studiu publicat în 2015 a constatat că extractul de melc poate crește sinteza de colagen, ceea ce duce la o piele mai suplă și mai elastică. Studiul a mai descoperit că mucina de melc are proprietăți hidratante și antioxidante, precum și capacitatea de a reduce roșeața și de a îmbunătăți circulația vasculară.

Extract de melc pentru regenerarea pielii

Pentru a beneficia de beneficiile mucinei de melc, este important să căutați produse care conțin niveluri ridicate ale ingredientului. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să cauți un ser care conține ingredientul activ de pe lista de ingrediente. Pe lângă găsirea unui produs cu concentrație mare, este, de asemenea, important să aplicați corect serul. Guanche recomandă aplicarea produsului după toner și înaintea oricăror formule mai groase.

O altă modalitate de a adăuga extract de melc în rutina ta este încorporarea acestuia în cremele pentru piele. Aici veți vedea cele mai vizibile rezultate. Cheia este să găsiți o cremă care să aibă o concentrație mare de extract de melc – majoritatea produselor vor avea acest procent exact listat pe ambalaj sau pe site-ul lor web.

Acest ser bogat de mucină de melc de la IUNIK este perfect pentru cei care doresc să-și dezvolte arsenalul de îngrijire a pielii. Este îmbogățit cu 70% extract de melc negru, care funcționează pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii și pentru a proteja împotriva daunelor radicalilor liberi.

Slime de melc a devenit un ingredient popular datorită influențelor de frumusețe și multitudinii de fotografii pe Instagram pe care le postează care arată strălucirile lor delicioase. Dar ce este exact și cum îl folosești în rutina ta de frumusețe? Săptămâna aceasta, vă prezentăm tot ce trebuie să știți despre acest nou ingredient de superputere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *